0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
9:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Pups en rauw voer

Pups en rauw voer

Krijg jij binnenkort een nestje en vraag je je af of rauw voer ook geschikt is voor pups? Of krijg je een pup en ben je van plan om rauw te gaan voeren? Lees dan hier meer informatie.

Wanneer kan je starten?

Vanaf ongeveer vier weken gaan pups vaste voeding eten, daarvoor drinken ze alleen maar melk. Wanneer de pups precies beginnen met vaste voeding kan een beetje verschillen. Vanaf vier weken kun je beginnen met het aanbieden en je ziet vanzelf wanneer ze beginnen te eten. Je kunt gelijk beginnen met het voeren van rauw voer.

Wat kun je voeren?

Het is het beste om te starten met (fijn)gemalen voeding zoals KVV. Vanaf ongeveer 6 weken kunnen er ook grotere stukken spiervlees, orgaanvlees en vleesbot gevoerd worden. Let wel goed op dat de pups niet schrokken en blijf er altijd bij.

Niet alle vleesboten zijn direct geschikt voor pups. We raden aan om te beginnen met ‘beginnersbotten’ zoals kippennekken, kippenruggen, kwartellijfjes, eendennekken, eendenruggen etc. Om te voorkomen dat er te grote stukken vleesbot gegeten worden kan het vleesbot platgeslagen worden zodat pups leren kauwen.

Verhoudingen

Te veel calcium in het menu kan voor problemen met de ontwikkeling van de pups zorgen. Voer dus gebalanceerde KVV of stel een menu samen volgens richtlijnen. Hiervoor kun je de richtlijnen voor volwassen honden gebruiken, maar let dan met name op dat de hoeveelheid vleesbot klopt. Ook voor pups is het belangrijk om genoeg te variëren in het menu!

Hoeveel moet je voeren?

Een pup heeft relatief veel voeding nodig omdat hij nog in de groei is. Gemiddeld komt dit neer op 50 – 100 gram voer per kilo lichaamsgewicht. Voor grote rassen zal dit dichterbij 50 gram zitten en voor kleine rassen richting de 100 g gaan. Let erop dat je hondje groeit en deze hoeveelheden voor het huidige gewicht van je dier gelden, pas de hoeveelheid dus regelmatig aan. Hou de conditie van je pup goed in de gaten, als hij dikker wordt voer je wat minder en als hij mager wordt wat meer.