Weekmenu BARF
Vind jij het lastig om een goed menu samen te stellen met BARF producten of zoek je gewoon wat inspiratie? We laten je zien wat de onderdelen van dit menu zijn en hoe je deze over een week kunt verdelen.
Algemene richtlijn over het samenstellen van een BARF menu vind je hier.
Je boodschappenlijstje:
KB BARF – Haring IQF 1 kg
KB BARF - Kippenruggen 2 kg
KB BARF - Kwartellijfjes 1 kg
KB BARF – Konijnendelen 3 kg
KB BARF – Kippenlever 1 kg
KB BARF – Konijnenniertjes 1 kg
Hertenvlees 500 g – 3 stuks
KB BARF - Runderpens 3 kg
KB Extra - Groetenuggets 1 kg
Hoe verdeel je het?
Dit zijn alle producten die je nodig hebt voor dit menu, maar hoe verdeel je dit nou over de week? Ook hier zullen we een voorbeeld van geven. We laten het eerst zien in percentages en geven dan een rekenvoorbeeld hoe je dit kunt toepassen voor de voerhoeveelheid van jouw hond.
Maandag: 50% haring, 20% Kippenrug, 10% kippenlever, 20% Hertenvlees
Dinsdag: 40% Kwartellijf, 10% Konijnrugstuk, 20% Konijnennier, 20% Runderpens, 10% Groentenmix
Woensdag: 60% Kwartellijf, 30% Hertenvlees, 10% Groentenmix
Donderdag: 20% Haring, 30% Konijnennier, 50% Runderpens
Vrijdag: 50% Kippenruggen, 15% Kippenlever, 35% Hertenvlees
Zaterdag: 50% Konijnendelen, 10% Kippenlever, 20% Hertenvlees, 20% Groentenmix
Zondag: 40% Kwartellijf, 10% Konijnendelen, 20% Konijnennier, 30% Groentenmix
Hoeveel voer je?
Weet jij nog niet hoeveel jouw hond per dag eet? Dan kun je uitgaan van het gemiddelde: 25 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Weegt jouw hond 15 kg? Dan krijgt hij 15*25 g = 375 gram per dag. Let op: Dit is een richtlijn, hou de conditie van je hond goed in de gaten en stel de hoeveelheid zo nodig bij.
Met deze hoeveelheid als voorbeeld zou hij op maandag krijgen:
0,50 * 375 = 188 gram haring
0,20 * 375 = 75 gram kippenrug
0,10 x 375 = 38 gram kippenlever
0,20 x 375 = 75 gram hertenvlees
Portioneren
Het is handig om de producten te portioneren, dit betekent dat je porties maakt voor elke dag in de week. Om dit te kunnen doen is het handig om het product iets te laten ontdooien in de koelkast. Zodra je de producten kunt scheiden van elkaar doe je ze in de juiste porties in bakjes en vries je het daarna direct weer in.
Natuurlijk komt een portie niet neer op een paar gram, kijk wat voor jou handige hoeveelheden zijn!
Heb je vragen over het samenstellen van je menu? Stel ze ons gerust.